Argonauti doveslali do dvostrukog cilja

17.08.2017. 16:37

Ambasadori bjelovarske Udruge osoba s intelektualnim teškoćama (Osit), završili su kao drugoplasirani na ovogodišnjem 20. Maratonu lađa koji se održavao 12. kolovoza na Neretvi. Iako nisu obranili naslov najbržih lađara od prošle godine, bjelovarski Argonauti uzdignutih su se glava vratili u Bjelovar.

Osim sjajnog plasmana, veliku pobjedu ostvarili su na humanitarnom planu, budući da su kampanjom na Čini pravu stvar prikupili nešto više od 6 500 tisuća kuna za nabavku informatičke opreme i opremanje informatičke učionice za Udrugu Osit.

U konkurenciji s još 30 ekipa, bjelovarski lađari ukrcali su se na svoj humanitarni čamac i veslali dugih 22 i pol kilometra od Metkovića do Ploča. Jak vjetar i valovi nisu im išli u korist, ali Argonauti su svojom upornošću i borbenošću uspjeli dokazati kako njihov prošlogodišnji uspjeh nije bio puka slučajnost.

Svom izazovu dali su simboličan naziv "Nek se čuje do juga", a svojim iznimnim trudom, zalaganjem i voljom uspjeli su postići da se za njih čuje, ne samo na krajnjem jugu, već diljem Hrvatske što pokazuje čak 58 donacija na njihovom izazovu.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled