Bruno Šimleša i braća Navojec breakdance potezima oduševili okupljene na zagrebačkom Cvjetnom trgu

23.10.2017. 09:45

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izazova na Čini pravu stvar, kada je uz pomoć brojnih donatora prikupio 6 855 kuna za udrugu SVE za NJU, popularni domaći spisatelj i sociolog Bruno Šimleša ponovno je pokrenuo crowdfunding kampanju i svojim novim izazovom oduševio sve okupljene na zagrebačkom Cvjetnom trgu u sklopu Javnozdravstvene akcije „Uhvati ritam“ održane povodom Mjeseca borbe protiv raka dojke.

Ovog se puta odlučio na nešto sasvim drugačije od brijanja glave, te je zajedno s poznatim hrvatskim glumcima, Goranom i Bojanom Navojcem odmjerio snage u breakdanceu na jednom od najpopularnijih zagrebačkih trgova, pod vodstvom mlade freestyle plesačice Mirte Ljulj.

- Nakon prošlogodišnjeg brijanja glave, ovog je puta bilo vrijeme za još veći izazov. Pokušali smo od mene napraviti breakdance plesača, a budući da sam i više nego smotan, morao sam pronaći nekoga tko je još smotaniji – i Navojci su bili logičan izbor. Cijela je priča stvorena kako bismo podigli svijest javnosti o ženama iz udruge SVE za NJU i pomogli im. Radi se o sjajnim fajtericama koje rade veliki posao, tijekom cijele godine. Meni je čast što im javnim sramoćenjem na Cvjetnom trgu mogu pomoći, rekao je nakon performansa pokretač cijele priče, Bruno Šimleša.

Šimleša je kao cilj svog izazova postavio prikupljanje 10 000 kuna, a tim bi se iznosom pokrili troškovi održavanja serije psiholoških radionica „Kako brinuti o sebi“ za štićenice udruge SVE za NJU.

- Lijepo je u životu jedne organizacije imati ljude koji nisu samo deklarativni ambasadori, već nekoga tko ti je uvijek na raspolaganju i tko ti je zaista posvećen. Jedan od tih je Bruno Šimleša. Prošlogodišnji i ovogodišnji izazovi koje je kreirao zaista nam puno znače, u emocionalnom smislu i u smislu izgradnje i vidljivosti Udruge u javnosti, ali najviše zbog toga što će nam uplaćene donacije od strane građana omogućiti da ovaj Centar nastavi raditi. Bruno kao pisac, književnik, ali prvenstveno kao terapeut zna koja je vrijednost terapije čovjeku koji je u životnoj krizi i mislim da je to jedini razlog zašto sve to radi, poručila je Ljiljana Vukota, glavna tajnica udruge SVE za NJU.

Kampanja Brune Šimleše „Breakdance okršaj poznatih teškaša nasred Cvjetnog trga“ traje do kraja ovog mjeseca, a trenutno je prikupljeno nešto više od 1 700 kuna. Podsjetimo, Šimleša je u lipnju ove godine odnio nagradu za najpopularnijeg ambasadora na Čini pravu stvar povodom prvog rođendana platforme.

- Bruno je osoba koja svojim aktivnim djelovanjem kroz Čini pravu stvar doprinosi razvitku i vidljivosti jedne od brojnih udruga koje su dio naše platforme. Sigurni smo kako će i ova njegova kampanja biti jednako uspješna, ako ne i uspješnija od prošlogodišnje, ali i samo ukazivanje na problematiku i osvještavanje javnosti od velikog je značaja kada je u pitanju borba protiv raka dojke. Drago nam je vidjeti ovako veliki broj ljudi na hvalevrijednoj akciji poput ove u organizaciji udruge SVE za NJU, kazala je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled