Čini pravu stvar u Veroni

13.11.2017. 14:56

Pred proslavljenom hrvatskom glumicom Ecijom Ojdanić jedan je od najvećih životnih izazova. Strastvena zaljubljenica u trčanje 19. studenog ove godine planira istrčati svoj prvi maraton i to ulicama Verone, a pritom je cijeloj priči pridodala i humanitaran karakter.

Ecijine pripreme za 42 kilometra dugu utrku traju od srpnja ove godine, a ulazak u posljednju fazu priprema hrvatska je glumica iskoristila kako bi ukazala na problem pojavnosti raka dojke u žena.

- Jedna od osam žena u svom životu oboljet će od raka dojke. To može biti tvoja majka, sestra, supruga, to možeš biti ti. Ili ja, poručila je Ecija na dobrotvornoj crowdfunding stranici Čini pravu stvar, gdje je za udrugu Europa Donna Hrvatska pokrenula kampanju Moj prvi maraton za oboljele od raka dojke. Cilj joj je uz pomoć prijatelja, poznanika i pratitelja prikupiti 15 000 kuna za nabavu aparata za intraoperativno zračenje.

- Ovim aparatom ženama oboljelima od raka dojke omogućilo bi se jednokratno zračenje i tako uvelike olakšala borba s ovom teškom bolešću. Pozivam vas sve da učinimo pravu stvar. Zajedno možemo uspjeti i skupiti novce za ovaj plemeniti cilj, poručila je Ecija, a njezinu kampanju Moj prvi maraton za oboljele od raka dojke možete podržati donacijom do kraja ovog mjeseca.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled