Ecija Ojdanić u Veroni istrčala svoj prvi maraton

22.11.2017. 11:28

Proslavljena hrvatska glumica Ecija Ojdanić jučer je u Veroni istrčala svoj prvi maraton u životu, a utrku je posvetila udruzi Europa Donna Hrvatska i svim ženama oboljelima od raka dojke.

Eciji je uoči i tijekom same utrke podrška pristizala sa svih strana, a suze radosnice krenule su ulaskom u ciljnu ravninu gdje su je dočekali njezini navijači, nakon 3 sata i 58 minuta trke.

- U mislima sam razgovarala sa svojom djecom, govorila im - Vidite, djeco, ne postoji nemoguće, ne postoje prepreke koje se ne mogu preskočiti, sve želje se ostvaruju, napisala je Ecija u objavi na svom Facebook profilu nakon uspješno odrađenog maratona.

Ecijine pripreme za 42 kilometra dugu utrku krenule su u srpnju ove godine, a ulazak u posljednju fazu priprema hrvatska je glumica iskoristila kako bi ukazala na problem pojavnosti raka dojke u žena.

- Jedna od osam žena u svom životu oboljet će od raka dojke. To može biti tvoja majka, sestra, supruga, to možeš biti ti. Ili ja, poručila je Ecija na dobrotvornoj crowdfunding stranici Čini pravu stvar, gdje je za udrugu Europa Donna Hrvatska pokrenula kampanju Moj prvi maraton za oboljele od raka dojke.

Cilj joj je uz pomoć prijatelja, poznanika i pratitelja prikupiti 15 000 kuna za nabavu aparata za intraoperativno zračenje.

- Ovim aparatom ženama oboljelima od raka dojke omogućilo bi se jednokratno zračenje i tako uvelike olakšala borba s ovom teškom bolešću. Pozivam vas sve da učinimo pravu stvar. Zajedno možemo uspjeti i skupiti novce za ovaj plemeniti cilj, poručila je Ecija, a njezinu kampanju možete podržati donacijom do kraja ovog mjeseca.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled