Najuspješniji izazovi u drugoj godini platforme

23.05.2018. 13:49

Povodom obilježavanja druge godišnjice društvene platforme za dobrotvorni fundraising Čini pravu stvar, prisjećamo se svih zanimljivih izazova koji su pomogli različitim udrugama putem angažmana svojih ambasadora.

Odlučili smo izdvojiti tri najuspješnija izazova koji su se pojavili u zadnjih godinu dana i time najviše pomogli udrugama koje je odabrao njihov ambasador.

Zagrijavanje

3. Mali Zmaj – Zagrijavanje: Vaše donacije griju djecu!

Treći najuspješniji izazov pokrenut je za udrugu Mali Zmaj, čija ambasadorica Martina Leopold je osigurala 10 150 kuna u akciji prikupljanja sredstava kako bi se pomoglo obiteljima s djecom u osiguranju grijanja za zimsku sezonu putem izazova Zagrijavanje: vaše donacije griju djecu.

Utrka za Fajterice

2. SVE za NJU - Utrka za Fajterice

Bruno Šimleša je nakon dva uspješna izazova na našoj fundraising platformi pokrenuo još jednu kampanju posvećenu udruzi SVE za NJU. Ovoga puta se pridružio javnozdravstvenoj akciji i humanitarnoj utrci pod imenom Budimo zajedno – Utrka za fajterice, koja se organizirala u parku Zrinjevac.

Ovaj put je cilj izazova bio postavljen na prikupljanje 10 000 kuna za Program psihosocijalne podrške ženama oboljelima od raka te se na kraju cijela kampanja pokazala najuspješnijim Brunovim projektom na platformi do sada. Prikupljeno je ukupno 13 990 kn.

Do Vira i nazad

1. Mali Zmaj - Do Vira i nazad

Udruzi Mali zmaj je ambasadorica Martina Leopold osigurala treće mjesto, ali su u zadnjih godinu dana uz sebe imali i ambasadora koji je osigurao titulu najuspješnijeg u zadnjih godinu dana.

Tridesetsedmogodišnji Zagrepčanin Marko Kos ispunio je svoj izazov na Čini pravu stvar i u samo tjedan dana odradio je nevjerojatnu trkačko-biciklističku dionicu dugu više od 600 kilometara, a sve kako bi prikupio donacije za štićenike udruge Mali zmaj. Marko se za ovaj pothvat pripremao godinu dana, a tijekom tog razdoblja najveću podršku pružila mu je obitelj.

Njegova dobrotvorna kampanja na platformi Čini pravu stvar Do Vira i nazad imala je velik odjek u javnosti. Svojom je kampanjom, uz pomoć brojnih donatora, prikupio 16 100 kuna donacija namjenjenih za nabavu školskog pribora, školske užine i pokaza za 300 malenih štićenika Malog zmaja.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled