Obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down

20.03.2018. 14:33

Sutra će se diljem svijeta obilježiti Svjetski dan sindroma Down, a pritom će brojne domaće udruge, pa tako i one koje su dio Čini pravu stvar platforme, obilježiti taj dan ne bi li senzibilizirale društvenu zajednicu prema osobama s Down sindromom.

Tako će Udruga za Down sindrom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka ove srijede, 21. ožujka 2018. na Trgu Ante Starčevića u Osijeku (u slučaju lošeg vremena rezervna opcija u prostoru Esseker centra), od 10 do 12 sati Dan obilježiti kroz druženje, a svi Osječani moći će upoznati male i velike štićenike Udruge uz mnoštvo zanimljivih sadržaja:

• Štand s promotivnim materijalima, figuricama i slatkišima

• Bubamara „pirilica“ balona i animator Bumbar

• Puštanje 21 balona u zrak

• Posjet NK Osijek

• Nastup plesne skupine „Illusion“

• Posjet DV „Krijesnica“

Osim toga, u poslijepodnevnim satima druženje će se nastaviti na Građevinskom fakultetu (dvorana Mursa), uz humanitarnu promociju filma „Gdje raste nada“, s početkom u 19 sati.

Osim Osječana, Svjetski dan osoba sa sindromom Down obilježit će i Virovitičani.

- Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želimo upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba sa sindromom Down, stoji na Facebook stranici Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije.

Svi Virovitičani svoju podršku svim osobama sa sindromom Down mogu iskazati slanjem vlastitih fotografija sa šarenim rasparenim čarapama na [email protected] ili u inbox službene Facebook stranice Udruge.

Kao i svake godine tradicionalno u središtu Čakovca, Udruga za Down sindrom Međimurske županije od 10 do 16 sati imat će štand s izložbenim radovima marljivih roditelja članova udruge. Od 16 do 19 sati vrata Udruge otvorena su svim posjetiteljima, dok će od 19 sati u sportskoj dvorani tamošnje II. Osnovne škole svi Čakovčani moći vježbati i plesati u sjajnom društvu pod vodstvom Eni Debelec, Josipe Bratković i Dunje Filipan, a događaj je namijenjen svim dobnim skupinama.

- Neka nas se skupi što više kako bi svojim sudjelovanjem i prisustvom barem malo pomogli i podržali Udrugu za sindrom Down Međimurske županije, poručili su.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled