Održana javnozdravstvena akcija "To nisu samo ženske stvari"

29.05.2019. 18:54

U subotu, 25. svibnja od 10 do 14 sati na Bundeku po drugi je put održana javnozdravstvena akcija „To nisu samo ženske stvari“ u organizaciji udruge SVE za NJU.

Cilj javnozdravstvene akcije podizanje je svijesti o važnosti prevencije ginekoloških karcinoma i pružanja podrške oboljelim ženama. Apel organizatorica akcije odnosio se i na muškarce, jer su istaknule njihovu važnost kao podrške oboljelim ženama te su posebno naglasile da bolest žene - nije samo ženska stvar. Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU ovom je akcijom željela stvoriti zajedništvo bolesnica, stručnjaka, sportaša i cjelokupne javnosti. Javnost se po drugi put odazvala na akciju u velikom broju te tako dala podršku svim ženama koje su se borile ili se još uvijek bore s rakom.

Program je započeo u 10 sati, a sudionici utrke na štandu Udruge mogli su podići startninu čija je cijena iznosila je 70 kn. Središnja aktivnost bile su utrke u 2 kategorije: utrka 800 m koja je započela u 11:30 sati te utrka 4 km koja se trčala u 12:00 sati. Prikladni edukativni sadržaji bili su izloženi na štandovima pokraj Centralne livade, a posjetitelji su se mogli informirati o radu Udruge kao i programima Centra za psihološku pomoć te uzeti edukativne materijale. Sav prihod prikupljen sudjelovanjem u utrci namijenjen je radu Centra za psihološku pomoć SVE za NJU.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled