Oslikana igraonica u Dječjoj bolnici G. Bistra

08.11.2016. 12:12

Marko Jelenčić, ambasador naše platforme, posljednjih nekoliko mjeseci neumorno pješači na 4. kat., a upravo je svojim koracima, ali i koracima svojih kolega koji su ga pratili u stopu, uspio uljepšati svakodnevicu mališanima u Dječjoj bolnici Gornja Bistra.

Naime, u sklopu izazova za udrugu Savez društava Naša djeca Hrvatske prikupio je 810 kuna namjenjenih za oslikavanje igraonice u sklopu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi „Gornja Bistra“. Igraonica je prošlog četvrtka, 3. studenog ugledala svjetlo dana u sasvim novom ruhu, a brojni slikarski radovi na zidovima odmah su navukli osmjehe na licima najmlađih.

hodaj

Spomenimo kako je ove godine pokrenuta kampanja „Obojimo osmijeh djeteta u bolnici“ koja je svoje uspješno djelovanje još jednom potvrdila i nastavila obnavljanjem i oslikavanjem dječje igraonice u sklopu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi „Gornja Bistra“.

U akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“ uključeno je 39 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj, a prestižni naslov „Dječji bolnički odjel – prijatelj djeteta“ dosad je dobilo 34 bolnica/dječjih odjela.

Važnost ove akcije prepoznala je i Specijalna bolnica Gornja Bistra koja se je ove godine priključila akciji te će, prema riječima ravnatelja Mittermayera nastojati aktivno u njoj sudjelovati te u što skorije vrijeme dostići prestižan naziv „Bolnica – prijatelj djece“.

Cilj ove akcije je promicanje i primjena suvremenih načela humanizacije bolničkog liječenja djece budući da boje imaju ljekovita svojstva, podižu raspoloženje, čine atmosferu ugodnom i pozitivnom (pogotovo u stresnim uvjetima, kakvi su bolnički) te pridonose općem stanju zdravlja i bržeg oporavka djece.

hodaj

Kampanju „Obojimo osmijeg djeteta u bolnici“ Savez DND Hrvatske započeo je oslikavanjem dječjeg odjela KBC Sestre Milosrdnice, a slikarsko ukrašavanje odradila je udruga Pimp my pump.

hodaj

Foto: Mirko Cvjetko

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled