Svjetski dan zaštite okoliša

05.06.2018. 10:58

Danas obilježavamo Svjetski dan zaštite okoliša, jedan od najvažnijih međunarodnih dana u godini. Svake godine obilježava se 5. lipnja na godišnjicu potpisivanja programa zaštite okoliša na skupštini UN-a u Stockholmu. Ove godine tema je borba protiv onečišćenja plastikom, a domaćin glavne manifestacije je Indija.

Ovim danom želi se potaknuti ljude da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvoja. Jednako tako da preuzmu odgovornost za očuvanje planete shvaćajući da je uloga pojedinca ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve.

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša u svijetu se održava 766 različitih događaja s naglaskom na borbi protiv plastike. U Hrvatskoj se održava u dva grada Zagrebu i Koprivnici.

U Zagrebu se obilježava u znaku Adriatic Plastic Challengea inicijative kojoj je cilj zaustaviti daljnji tok plastičnog otpada u Jadran. Obilježavanje započinje u SC-u panel raspravom “Mikro ili makro, plastika u moru je problem. Kako zajedno protiv zagađenja mora plastikom?” a završava kvizom znanja pod pokroviteljstvom Vipneta. Također prati ih izložba koja traje od 16. svibnja do 10. lipnja po nazivom “Out to sea? Konačna postaja more.”

Obilježi i ti Dan zaštite okoliša i pokaži da ti je stalo do našeg planeta.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled