Tjedan studentskog volontiranja

12.02.2019. 16:36

Tisuće studenata iz svih zemalja svijeta sudjelovat će u tjednu društvene akcije Student Volunteering Week koja će se ove godine obilježiti od 11. do 17. veljače. U svojoj 19. godini održavanja, Student Volunteering Week okupit će pojedince koji žele napraviti pozitivnu promjenu i ispuniti svoj potencijal za stvaranje svjetlije budućnosti društva. Dajući snažnu podršku vezi studenata i neprofitnih sektora, ova svjetska inicijativa potiče i osposobljava mlade ljude da postanu vješti, aktivni građani te sljedeća generacija volontera koja će osnažiti zajednicu.

Studenti su često predvodnici promoviranja različitih društvenih pitanja i interesa što ih čini ključnim potencijalima u poboljšanju društvene atmosfere i stvaranju zdrave zajednice. Cilj Student Volunteering Week-a je ohrabriti studente kako bi se uključili u život civilnog društva i sudjelovali u rješavanju društvenih pitanja i izazova. Uključivanjem u akciju, studentima se pruža jedinstvena prilika za razvoj osobnih vještina, ali i za pronalaženje potencijalnih ključnih partnerstva u lokalnoj zajednici.

Čini pravu stvar

Društvena inicijativa Student Volunteering Week inspirira, povezuje i potiče studente na sudjelovanje kojim pokazuje kako društveno djelovanje kreira stvarne promjene u društvu. Promicanjem društvene akcije i civilnog angažmana, studenti dobivaju moć i postaju vođe u društvenim pitanjima za koja se zalažu. Društvena akcija SVW studentima daje potporu u riješavanju socijalnih izazova, učenju društvenih problema ali i priliku za međusobno povezivanje koja donosi obostranu korist. Najvažnije, ova akcija omogućava studentima da razviju svoje predispozicije za zapošljavanje, unaprijede svoje potencijale te doprinesu lokalnom, ali i širem životu u zajednici.

Za sve studente, ali i ostale vrijedi poslovica „budi ključ promjene koju želiš vidjeti“ i ovime ih pozivamo da se pridruže jednoj od brojnih udruga na Čini pravu stvar kojima uvijek dobro dođe pomoć u obliku volontera!

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled