Treća sreća Bruna Šimleše za SVE za NJU

09.04.2018. 15:53

hodaj

Bruno Šimleša je nakon dva uspješna izazova na našoj fundraising platformi pokrenuo još jednu kampanju posvećenu udruzi SVE za NJU. Ovoga puta se pridružio javnozdravstvenoj akciji i humanitarnoj utrci pod imenom Budimo zajedno – Utrka za fajterice, koja se organizirala u parku Zrinjevac. Cijeli događaj i utrku je organizirala udruga SVE za NJU u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo povodom Dana narcisa 24. ožujka 2018., kojim je ujedno obilježen i deseti rođendan Udruge.

- Dogodilo se nekako slučajno kada smo smišljali na koji način pomoći izvrsnoj udruzi Sve za nju koja pruža besplatnu psihološku pomoć oboljelima od raka. I samo smo vidjeli tu sliku brojnih žena kako uzdignutih ruku prolaze kroz cilj. To je poruka koju želimo poslati. I da su one pobjednice, ali i da ih treba osnažiti u toj borbi i dati im podršku. Zato je tog dana u utrci i sudjelovalo toliko članova njihovih obitelji, prijatelja, kolega s posla, liječnika, medicinskih sestara... Došla je i jedna gospođa iz Šibenika, samo zbog naše utrke, da se zahvali udruzi Sve za nju jer su pomogle jednoj članici njezine obitelji. Jako mi je drago da je kampanja uspjela i financijski, ali iskreno, meni su ovakve priče pravi dobitak takvih akcija!

hodaj

Ovaj put je cilj izazova bio postavljen na prikupljanje 10 000 kuna za Program psihosocijalne podrške ženama oboljelima od raka te se na kraju cijela kampanja pokazala najuspješnijim Brunovim projektom na platformi „Čini pravu stvar“ do sada. Prikupljeno je ukupno 13 990 kn.

- Prezadovoljan sam sa svime. Utrka je prošla izvanredno, sjajna atmosfera, a i iznos nije zanemariv. Hvala i cijeloj ekipi platforme Čini pravu stvar. Užitak je bio sudjelovati u ovome!

Utrka za fajterice je putem ovog izazova zaživjela po prvi puta i dokazala da definitivno postoji interes za sudjelovanje u ovakvim događajima.

- Nadam se da će biti tradicionalna. Sve je prošlo tako dobro da vjerujem da ćemo u svako proljeće ući na ovakav način. Toliko pozitivne energije, toliko snage, toliko ljudskosti… Doista hvala svim prekrasnim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji. Svima koji su uplatili i minimalnih 20 kn, podijelili izazov na društvenim mrežama, doista svima!

hodaj

Bruno nam je također pojasnio što ga motivira na stalni angažman putem kojega je i dostigao status najuspješnijeg ambasadora na platformi po količini prikupljenih donacija - ukupno čak 23 145 kuna.

- Pojedinac može malo, ali i to je dovoljno. Naravno da nitko ne može riješiti sve probleme, ali svatko ipak može napraviti nešto. Tako da ću radije energiju trošiti na smišljanje načina kako da pomognem, umjesto da budem rezigniran što ne mogu pomoći svima!

Kod ambasadora kao što su Bruno, planovi za pomoć drugima u budućnosti su uvijek prisutni.

- Vjerujem da ćemo imati još jedan izazov, krajem svibnja, i mislim da je dobro da on bude personaliziran kroz korisnice udruge koje će prihvatiti razne izazove, a ja bih ih mogao podržati. Važno mi je da skupimo neke novce za udrugu, ali važno mi je i da pošaljemo životno afirmativne poruke pa vjerujem da će i ovaj put biti velik odaziv!

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled