Vip Running Team trčao na Wings for Life utrci

17.05.2018. 16:12

hodaj

Zaposlenici Vipneta našli su se među 8500 trkača koji su prošli tjedan podržali globalnu humanitarnu utrku Wings for Life World Run, utrkom u Zadru. Iako umorni, ponosni su što su trčali za viši cilj.

U Zadru je na utrci sudjelovalo 8 500 ljudi, a trkačima su se pridružili Hrvatski olimpijci, braća Valent i Martin Sinković te gimnastičar i ambasador Mario Možnik koji je tradicionalno zadnjih nekoliko metara utrke prošao na rukama. Osim domaćih, sudjelovali su i trkači iz 30 zemalja svijeta, a startni brojevi bili su rasprodani tri tjedna prije početka utrke.

Svoj novi nastup zabilježio je i Vip Running Team koji broji 60 zaposlenika. Zajedno su pretrčali 600 km, a uz pomoć donacija prikupljenih od kotizacija Vipnet je preko Čini pravu stvar odlučio dodatno pomoći Hrvatskim udrugama paraplegičara i tetraplegičara. Podržali su izazov Ivana Severa, jedan od članova Vip Running Teama, koji je početkom svibnja pokrenuo izazov.

Spomenimo i kako će Vip Running Team do kraja godine sudjelovati još na Istrian Wine Runu i na Zagrebačkom Noćnom Ceneru.

hodaj

Wings for Life World Run Wings for Life je humanitarna udruga koja za cilj ima prikupiti sredstva za traženje lijeka protiv povrede leđne moždine. Udrugu su osnovali osnivač Red Bulla Dietrich Mateschitz i dvostruki prvak u motokrosu Heinz Kinigadner kojemu je sin nakon teške povrede završio u kolicima. Udruga je 2014. pokrenula globalnu utrku Wings for Life Global Run koja se od tada održava diljem svijeta uvijek na isti datum, 6.svibnja. Ove godine je na 200 lokacija u 66 država svijeta sudjelovalo preko 100 000 trkača i osoba u kolicima koji su pretrčali 934 484 km.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled