Sara Kudin

Sara Kudin

Sara&Sara 14.08., svaka u svom kajaku započinju avanturu oko Cresa i Lošinja. Na putu dugom gotovo 220 km cilj im je prikupiti 20.000,00 kn za podršku mladima iz SOS Dječjeg sela Hrvatska, posebno usmjerenu na Program izlaska iz skrbi.

Na putu ka osamostaljenju svim mladim ljudima potrebna je podrška, a posebno onim mladima koji su svoj dom pronašli u SOS Zajednicama SOS Dječjeg sela Hrvatska. Vašom donacijom osiguravate im da, uz podmirivanje onih osnovnih životnih potreba, dobiju pomoć stručnjaka iz raznih područja, a koja im je nužna kako bi i oni kada za to dođe trenutak, sigurno i spremno uplovili u svijet odraslih.
heart icon
68,3%
13.665 kn
prikupljenih donacija
od 20.000 kn
people icon
97
donacija
Doniraj i ti

U tjedan dana, Sara Vižintin i Sara Kudin planiraju kajakom oploviti Cres i Lošinj.

Sara&Sara na kajak avanturu kreću 14.08. iz Porozine te će do 20.08. svaka od njih preći 220 km, što ukupno čini 440 km. Cilj im je prikupiti 20.000,00 kn, a 1 km puta iznositi će otprilike 45,50 kn.

Sve potrebne stvari nose sa sobom, spavat će pod zvijezdama i veslati će između 20-35 km/ dnevno svaka u svom kajaku, no to im neće biti nimalo teško jer će znati da na taj način pomažu našim mladima u ostvarenju njihovih snova.

Podržite ih i vi svojom donacijom ili zaveslajte s njima na nekoj od dionica!

SOS Dječje selo Hrvatska već 29 godina skrbi za djecu i mlade bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi. U dva SOS Dječja sela u Lekeniku i Ladimirevcima, te četiri SOS Zajednice mladih u Osijeku, Zagrebu i Velikoj Gorici trenutno brinemo o ukupno 240 djece i mladih. Od bezbrižnog djetinjstva u SOS obitelji, preko odrastanja u SOS Zajednicama mladih, pa do upisa na željeni fakultet ili zaposlenja – pratimo našu djecu na putu do osamostaljenja.

Nakon završetka osnovne škole, mladi iz SOS Dječjih sela prelaze u jednu od SOS Zajednica mladih u urbanim središtima gdje su im dostupne različite srednje škole, ali i brojni drugi sadržaji koji podupiru njihov razvoj i samoostvarenje. Briga u Zajednicama mladih usmjerena je na područja važna za njihov razvoj i temelji se na osposobljavanju i osnaživanju mladih u području fizičkoga, psihičkog, emocionalnog i socijalnog razvoja, razvoja vrijednosnog sustava, obrazovanja, a potom i zapošljavanja i rješavanje stambenog pitanja.

Na tom putu dodatnu podršku pruža im stručni suradnik za rad s mladima na pripremi za izlazak iz skrbi. Njegov rad temelji se na suradnji s odgajateljima i mladim osobama tijekom završne godine srednje škole i njihova boravka u Zajednici mladih kako bi ih što bolje pripremio i osnažio za sljedeći korak - onaj ka polusamostalnu ili samostalnu životu. Uz naše mlade ostajemo i dalje kroz program naknadne skrbi gdje uz podršku i nadzor naših stručnjaka uspješno završavaju studij, pronalaze posao, odrađuju pripravnički staž ili one prve, najteže godine samostalnog življenja.

Iznimno nam je drago da naši mladi imaju prave uzore – upravo kao ove dvije divne, mlade žene, koje pokazuju kako je moguće ostvariti sportske i poslovne uspjehe, uvijek imajući na umu prave vrijednosti.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled