Udruga UZOR

Udruga UZOR

Udruga UZOR ove je godine slavila 15. rođendan. Rodila se kako bi pružila okvir osiguravanja potrebnih socijalnih usluga građanima. Danas djeluje u 2 programska područja - suzbijanje nasilja nad ženama i djecom te nasilja u obitelji te zaštita i podrška mentalnom zdravlju djece i mladih te njihovih obitelji.

Sve usluge od samog početka za naše su korisnike BESPLATNE.

Jedno od važnih područja rada Udruge UZOR su djeca i mladi. Uz program besplatnog Savjetovališta za djecu i mlade gdje pružamo savjetodavnu i psihoterapijsku podršku, djeca i mladi mogu postati i dio Laboratorija za učenje koji pruža podršku učenju i postizanju školskog uspjeha kao i besplatnu instruktivnu pomoć iz svih nastavnih predmeta za učenike osnovnih i srednjih škola, koje s velikom posvećenosti i žarom provode naše vrijedne volonterke. Tu je i Kultivator slobodnog vremena koji podrazumijeva kvalitetne i smislene aktivnosti provođenja slobodnog vremena. U 2022. godini proveli smo cca 500 individualnih savjetodavnih susreta s djecom, 300 sati pomoći u učenju koju pružaju naši volonteri, te 15 aktivnosti provođenja slobodnog vremena (parkour, windsurfing, slobodno penjanje, radionice održivog razvoja u prirodi i sl). Da potreba za ovakvim radom raste, najbolje pokazuje broj volonterskih sati u studenom koji je u mjesec dana dosegao 100 volonterskih sati.

Imamo želju! Imamo cilj! Imamo i ideju kako ga ostvariti. Podrži nas u tome i uključi se u našu crowdfunding kampanju! 'Neprocjenjivo iskustvo stjecanja vještina za život!'
heart icon
4,6%
335,51 €
prikupljenih donacija
od 7.373,42 €
house icon
3 mjeseca
preostalo
people icon
15
donacija
Doniraj i ti

Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece. To je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive. Boravak u kampu za djecu će biti u potpunosti besplatan (prijevoz, noćenje, prehrana i džeparac, te sudjelovanje u organiziranim aktivnostima). Tijekom boravka u kampu, djeca će imati prilike iskusiti nove aktivnosti uglavnom sportskog i rekreativnog karaktera u organizacija provoditelja takvih usluga unutar kampa. Također, vrijeme ćemo upotpuniti aktivnostima kojima će se podržati socio-emocionalni razvoj djece (regulacija emocija, razumijevanje tuđe perspektive, poznavanje socijalnih normi ponašanja i pravila grupe, uspostavljanje i održavanje prijateljskih odnosa i socijalne mreže). I najvažnije od svega - djeca će imati priliku za slobodnu igru i slobodno vrijeme u skupini vršnjaka čime će se također poticati pozitivne interakcije i socijalne vještine.

Zašto je kampiranje najbolji izbor provođenja ljetnih praznika za svu djecu?

Boraveći u potpuno novom, podržavajućem okruženju djeca će se, u druženju s vršnjacima, upuštati u nove zanimljive aktivnosti kao što su jedrenje, ples, ronjenje, čišćenje plaže, planinarenje, prepoznavanje biljaka ... Učenje o važnosti i ljepotama prirode obogatit' će njihove živote. Metode učenja u prirodnom okruženju i stvaranje vršnjačkih veza, dugoročno izaziva želju za učenjem, stjecanjem znanja i istraživanjem. Tijekom boravka u kampu razvit će i nadograditi raznovrsne vještine potrebne za život, podržati svoju samostalnost, sliku o sebi i samopouzdanje. Život u zajednici s drugom djecom odličan je način razvoja suradničkog ponašanja, promišljanja o ideji i vrijednostima inkluzije, pravednosti, te je povezan s optimizmom i otpornosti djece - što će im kasnije znatno pomoći u savladavanju životnih izazova.

Što djeca dobivaju za sebe boravkom u kampu?

Boravkom u kampu među vršnjacima smanjuje se rizik od socijalne isključenosti te raste kvalitete života djeteta.

Na koji način?

  • istraživanjem, nadograđivanjem spoznaja nužnih za poticanje razvoja djece i mladih

  • boravkom u bogatom i poticajnom okruženju za učenje kroz igru, druženje te stjecanje vještina neposrednim iskustvom

  • smanjenjem neravnopravnosti djece koja pripadaju ranjivim skupinama u odnosu na njihove vršnjake

  • stvaranjem prilika za ostvarivanje socijalnih interakcija te jačanje socijalne mreže

Želite donirati?

Evo nekih primjera gdje ćemo usmjeriti vaše novčiće.

PAKETI DONACIJA

Donacijom od 10 Eura pokrivate trošak jednog obroka po djetetu.

Donacijom od 20 Eura pokrivate trošak međuobroka / voća po djetetu za vrijeme trajanja kampa.

Donacijom od 100 Eura pokrivate trošak sportskih rekvizita i opreme za more po djetetu (ručnici, kape, kreme, sandale, ...)

Donacijom od 200 Eura pokrivate smještaj jednog djeteta u mobilnoj kamp kućici u trajanju od 5 dana.

Donacijom od 500 Eura pokrivate siguran prijevoz djece do kampa

Donacijom od 1000 Eura pokrivate troškove prehrane djece tijekom ljetnog kampa

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled