Miran Vucenovic

Zbog nedostatka financijskih sredstava Plavom telefonu prijeti gašenje, ali mi smo odlučni nastaviti s radom. Zato pokrećemo donacijsku kampanju kojom bi se prva linija pomoći u Hrvatskoj spasila od zatvaranja! Nakon gotovo 30 godina nesebičnog pomaganja Plavom telefonu sada je potrebna vaša pomoć kako bi mogao nastaviti s radom te i dalje besplatno savjetovati, pružati pomoć i podršku svima kojima je potrebna.

Kako bi Plavi telefon nastavio s radom, podržite nas donacijom, a mi ćemo i dalje biti linija na koju se možete osloniti. Linija koja sluša, razumije, tješi, pomaže, podržava, štiti, informira i savjetuje.
heart icon
125,8%
150.919 kn
prikupljenih donacija
od 120.000 kn
people icon
228
donacija
Doniraj i ti

[EDIT 29.05.2020.]

HVALA VAM, USPJELI SMO!

Hvala svima od srca. Građanima, javnim osobama i tvrtkama na svakom obliku podrške koju ste nam pružili! Svi zajedno smo uspjeli, a prva Linija pomoći u Hrvatskoj nastavlja s radom. Plavi telefon ostaje linija prijateljstva na koju se svatko može osloniti.

Posebna zahvala cijelom timu Electrocoin-a koji su putem svoje platforme PayCek omogućili uključivanje kripto zajednice u kampanju.

Do dana 29.05. prikupljeno je ukupno 150.204 kn, od čega 50.126 kn putem žiro računa Plavog telefona i platforme Čini pravu stvar, a 100.078 kn prikupljeno je donacijama kripto valutama putem platforme PayCek.

Donirati se može i dalje i na taj način dugoročno možete podržati rad Plavog telefona.

_

Plavom telefonu, prvoj i najstarijoj liniji pomoći u Hrvatskoj, prijeti gašenje zbog nedostatka financijskih sredstva. Zbog toga pokrećemo donacijsku kampanju čiji je cilj sakupiti sredstva za nastavak rada što uključuje rad Linije pomoći, savjetovališta Otvorena vrata i ostalih projekta koji djeluju u sklopu Udruge.

Plavi telefon je prva i najstarija linija pomoći u Hrvatskoj namijenjena djeci, mladima i odraslima. Prvi put je zazvonila 2. rujna 1991. u jeku Domovinskog rata, a od tad je zvonila preko 125 tisuća puta, pomogla je tisućama korisnika i spasila na desetke života! Plavi telefon je sve to uspio uz pomoć više od 600 volontera koji su bili dostupni svima čak 65 tisuća radnih sati. Usluge Plavog telefona koristilo je više od 14 tisuća djece, ali i 3 tisuće roditelja i sve to potpuno besplatno!

Linija pomoći i savjetovalište Otvorena vrata su glavni projekti koji djeluju unutar Udruge od osnutka do danas: Linija pomoći Plavog telefona je projekt koji od samog početka postojanja Udruge obuhvaća savjetovanje putem telefona te se pruža pomoć djeci, mladima i odraslima s područja cijele Republike Hrvatske.

U ovo teško vrijeme pandemije virusa COVID-19 i nedavnog potresa koji pogodio Grad Zagreb radno vrijeme smo produžili te je Linija otvorena svih 7 dana u tjednu od 9 do 20 h. Možete nas dobiti na broj +385 1 4833 888 .

U Savjetovalištu Otvorena vrata koje djeluje u sklopu Udruge možete dobiti individualno savjetovanje te obiteljsko i partnersko savjetovanje koje vode licencirani psihoterapeuti. Savjetovalište pruža i uslugu e-savjetovanja, tj. savjetovanja putem e-maila. U planu imamo savjetovanje putem online sučelja, kojim ćemo pružati korisnicima podršku SMS-om i Whatsapp-om.

Problemi s kojima se već neko vrijeme susrećemo su nedostatak financijskih sredstava, zbog čega nam je početkom prvog tromjesečja 2020. godine prijetilo gašenje. No uz pomoć donacija i volontera cijelu priču nastojimo održati i dalje. Pribavljanje financijske podrške za funkcioniranje postaje sve teže dobiti od strane dosadašnjih izvora (poput ministarstva i Grada Zagreba), odnosno ona je nedostatna unatoč dugogodišnjoj prisutnosti i prepoznatljivosti Plavog telefona na nacionalnoj razini.

Budući da želimo nastaviti sa radom, do kraja 2020. godine potrebno nam je 120.000 kuna odnosno 20.000 kuna mjesečno u što ulaze plaće voditelja Udruge i voditelja ureda, računovodstvene usluge, režijski troškovi i najam prostora. Sva sredstva prikupljena iznad navedenog iznosa koristili bismo u sljedećoj godini za rad Udruge.

I zato nakon gotovo 30 godina nesebičnog pomaganja, Plavom telefonu sada je potrebna vaša pomoć, kako bi mogao nastaviti s radom, slušati i besplatno pružati pomoć, podršku i usluge svojim korisnicima. Pozivamo vas sve da donacijom podržite nastavak rada Plavog telefona kako bismo mogli i dalje pomagati svima onima kojima je pomoć potrebna!

Više o Plavom telefonu možete saznati na: www.plavi-telefon.hr www.facebook.com/udruga.plavi.telefon www.instagram.com/plavi.telefon

Na našem YouTube kanalu pogledajte koje javne osobe su podržale Plavi telefon: https://www.youtube.com/channel/UCw2HE7NoNp1BpPxKpf8Zi-A

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled