Udruga PaRiter

Naš novi dom nalazi se na adresi Blaža Polića 2, u koji smo uselile 1. travnja uz pomoć dragih nam ljudi koji na ovaj ili onaj način pomažu da PaRiter bude ovo što je danas i sve ono što će jednog dana biti. Ovih novih 122 kvadrata prostora ima potencijala, ali recimo nema podove. Ima svjetla, ali su prozori disfunkcionalni. U prostoru jesu neke police, ali nedostatne za otvaranje naše feminističke knjižnice. Prostor ima dušu, ali joj treba pomoći da se razgali u svojoj punini - i tu je dio gdje ti dolaziš!

Presađujemo PaRiter - vrijeme je radova, ali i novih početaka za PaRiter. Otvaranja novih horizonta koje ćemo zajedno osvojiti, novih borbi koje ćemo povesti i pobijediti. U sedam godina smo učinile toliko toga, a što ćemo tek u narednom periodu, u novom prostoru!
heart icon
14,7%
8.830 kn
prikupljenih donacija
od 60.000 kn
people icon
46
donacija
Doniraj i ti

Aparatibus PaRiter! Kofer ljudskih prava! Doniraj, participiraj - cipele zažniraj. Selimo ljudska prava. Skalinada. PaRiter ide dalje! - nije ti jasno o čemu pričamo? Sve su ovo dijelovi brainstorminga o tome kako nazvati našu crowdfunding kampanju - kampanju koju smo pokrenule kako bi opremile naš novi prostor. Sve što smo radile i što radimo, ostvareno je u suradnji s partnericama iz različitih organizacija i inicijativa. Nije feminizam jedna žena! Na našoj novoj adresi možemo stvoriti siguran prostor za aktiviste/kinje, mlade, žene te pripradnike i pripadnice različitih diskriminiranih skupina, možemo otvoriti knjižnicu, održavati radionice, projekcije, rasprave, žive knjižnice te planirati nove projekte, suradnje i akcije. No, to je trenutno nemoguće jer je stanje prostora, blago rečeno - derutno. Moramo srediti zidove, stropove i podove kako bi prostor bio i fizički, ne samo metaforički, siguran. Moramo kupiti police kako bi sva produkcija znanja koja se dogodila u prošlih sedam godina pronašla svoje mjesto. Moramo opremiti prostor kako bi u narednih, minimalno deset godina, nastavile kreirati, osmišljavati i otvarati mogućnosti za promjene u životima svih nas. Opremanjem ovog prostora nećemo samo pomoći PaRiteru da se razvije, već ćemo omogućiti i drugim sestrinskim, neformalnim skupinama i udrugama da besplatno, u našim prostorima provode svoje aktivnosti, treninge i radionice ako to budu htjele. Maleni prostor u kojem smo bile, koliko god nama bio udoban, nije omogućavao rast organizacije u punom kapacitetu. Radi toga te molimo da doniraš iznos po svom izboru.

Za perkove koje nudimo proskrolajte prema dolje! Donirajte i javite nam na [email protected] koji perk ste odabrali!

Web: https://pariter.hr

Fb: https://bit.ly/32Am6Bh

Tw: https://bit.ly/32wHHdL

Ig: https://bit.ly/3fXaU5D

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled