S. Tomac

S. Tomac

Od kad je osnovana Udruga 9 života postavili smo si cilj da će jednog dana Udruga osnovati Sklonište za mačke. Sklonište koje u Republici Hrvatskoj ne postoji.

Udrugu čini pet žena, koje uz svoje redovne poslove i obitelji skrbe za oko 90 mačaka koje se trenutno nalaze na skrbi Udruge i trebamo vašu veliku pomoć. Nadamo se da ćete biti dijelom naše velike avanture. Da ćete jednom gledati slike prvog Skloništa i znati kako ste baš vi stavili crijep na krov koji spašava njihove živote.
heart icon
1,1%
1.070 kn
prikupljenih donacija
od 100.000 kn
house icon
2 tjedna
preostalo
people icon
14
donacija
Doniraj i ti

Ovo je naš najveći izazov do sada. Doduše nama je svaki dan izazov. Svaki dan molimo za donacije kako bi im pomogle. Svaki dan spašavamo napuštene, zlostavljane, ozlijeđene i bolesne mačke. Izazov je to koji traje već 11 godina i još nije završen. Od kad je osnovana Udruga 9 života postavili smo si cilj da će jednog dana Udruga osnovati Sklonište za mačke. Sklonište koje u Republici Hrvatskoj ne postoji. Sklonište koje će voditi prva neprofitna Udruga. Udruga koja se već 11 godina zalaže za dobrobit i zaštitu mačaka u Osječko-baranjskoj županiji. Nemamo redovan izvor prihoda, nemamo podršku Grada ni Županije (iako je Zakon o zaštiti životinja propisana njihova obveza zbrinjavanja),već opstajemo zahvaljujući donacijama građana. Odlučno smo krenule prema svom cilju, svojim koracima u svom smjeru, jer znamo da ono što zaista želimo da to i zaslužujemo. No kakve već jesmo, strastveno vjerujemo da možemo sve, jer imamo jasan cilj. Naravno, do tog cilja ne možemo potpuno same. Zahvaljujući građanima diljem Republike Hrvatske, te stranim državljanima koji nas svakodnevno prate, cijene i pomažu naš rad, pokrenule smo se s mrtve točke. Ušle smo u novu godinu s velikim entuzijazmom i ogromnim strahom. Bezbroj oprečnih emocija, ali i suza. Godinama smo čekale i nadale se da će nam naš Grad izaći u susret, no naša djetinjasta želja se nije ostvarila. Godinama smo vukle za rukav sve koji su se izmjenjivali na "prijestolju" Grada Osijeka i sad ipak krećemo same. Pet žena uz pomoć donatora krenule smo u novu avanturu i kupile malu kuću. Naravno da smo s iznosom bile limitirane i kuća zahtjeva adaptaciju. Ima posla preko glave, nas je malo i već smo razapete na sto strana. Danima kujemo planove i svaka ovu promjenu osjeća drugačije. Jedna je krenula brzinom svjetlosti rješavati sve što se sada može, jedna je zabila glavu u ponude i važe što će nas koštati manje, jedna je paralizirana jer ne zna odakle da krenemo... Uz sav posao koji već radimo moramo pronaći vremena i krenuti u najveći izazov koji smo ikada imale.

Znamo da ćete biti uz nas i svi vi koji nam pomažete platiti račune, liječenja, koji nam donirate hranu, koji nam uplaćujete za kastracije, jer bez vas ne bi bilo Udruge. Daleko od toga da je ovo kraj naše borbe i da nam sve brige nestaju. Ovo je početak. Došlo je vrijeme za nove bitke i sada nam je vaša pomoć potrebnija nego ikad. Ovo je naš najveći izazov do sada. Izazov je skupiti donacije za adaptaciju kuće za buduće Sklonište za mačke.

Znamo da neće biti lako. Znamo da ćemo izgubiti puno živaca, da će biti straha i suza, ali i smijeha dok se naš san ne ostvari. Bez srama kažemo da smo pionirke u brizi i skrbi za napuštene mačke, svaki resurs ulaže se u napredak da pokažemo da se može uz trud i predanost postići nešto što gledate samo izvan granica Republike Hrvatske. Prve smo osnovale stacionar za bolesne i ozlijeđene mačke. Opremile smo ga vrhunski i svaka kuna koja ne ide u redovne troškove ide u opremu stacionara i prostora gdje borave mačke na skrbi. Kastracije su sveto pismo naše udruge. Svake godine kastriramo stotine mačaka kako bi smanjile neželjeno potomstvo i širenje smrtonosnih i zaraznih bolesti u mačaka. Primamo na skrb mačke s ozljedama kakve običnog čovjeka bacaju u nesvijest. Budimo se noću da bi hranile najmanje odbačene mačiće koje naši sugrađani ostavljaju kao darove pokraj kontejnera i u grmovima, pa tek onda krećemo na svoja radna mjesta. Nas pet. Puno toga radimo potpuno same, uz nas naše obitelji i prijatelji pomognu koliko mogu, ali ono što ne možemo same to je sanirati krov, uvesti grijanje i pregledati struju. Trebamo vašu veliku pomoć. Nadamo se da ćete biti dijelom naše velike avanture. Da ćete jednom gledati slike prvog Skloništa i znati kako ste baš vi stavili crijep na krov koji spašava njihove živote. Ono što ostavljamo iza sebe je najveće blago koje možete imati. Izazov koji postavljamo je skupiti 100.000,00 kn sanaciju krova i uvođenje grijanja. Pomozite nam da njihov svijet promijenimo na bolje!

Donacije za adaptaciju: Udruga 9 života IBAN računa HR22 2340 0091 5111 7088 4 SWIFT CODE: PBZGHR2X

Puno je toga što je ova Udruga napravila u proteklim godinama rada, no najbolje ćete se upoznati s našim radom na slijedećim stranicama:

https://www.facebook.com/udruga.devet.zivota.osijek/

http://9zivota.hr/

https://twitter.com/Ngo9lives

https://www.instagram.com/udruga9zivota/

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled