Maida Arslanagić

Maida Arslanagić

HandbALL IN je inkluzivni sportski program za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Cilj programa je stvoriti jednake mogućnosti u zajednici za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, poticanje na zdrav način života te njihovo uključivanje u zajednicu u kojoj žive kroz igru i rekreativne sportske aktivnosti. U svrhu postizanja cilja kroz izazov želimo prikupiti 30.000 kn s kojima bi se doprinijelo radu 3 trenera HandbALL IN programa. Svojim malim doprinosom postali biste dio HandbALL IN obitelji i pomogli nam uljepšati život onima kojima je to najpotrebnije.

SPORT NE POZNAJE GRANICE. Granice se temelje na našoj percepciji i načinu razmišljanja. Svi se imaju pravo baviti sportom, zato smo mi tu da im to omogućimo!
heart icon
5,6%
221 €
prikupljenih donacija
od 3.981,68 €
people icon
15
donacija
Doniraj i ti

HandbALL IN je sportski inkluzivni program za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i kao takav prvi je u Republici Hrvatskoj. Djeluje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u Zagrebu, Metkoviću, Sinju i Sarajevu. Program stavlja naglasak na poticanje inkluzije djece s teškoćama u razvoju u zajednicu u kojoj žive kroz sport. Jednako se potiče uključivanje djevojčica i dječaka, bez obzira na stupanj invaliditeta te teškoće koje su kod njih prisutne. Program trenutno broji 150 članova, djece i mladih s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Kroz program se radi na poboljšanju životnih i socijalnih vještina, motoričkih sposobnosti i kreativnost djece i mladih s teškoćama u razvoju kroz igru i aktivnosti na sportskom terenu. U realizaciju programa uključeni su mnogi volonteri koji pomažu u radu i organizaciji, treneri, terapeuti i ljudi dobrog srca koji žele uključiti djecu i mlade s teškoćama u razvoju u zajednice u kojoj žive. Iz dana u dan broj korisnika raste, a s time raste i broj volonterskih obveza i sati. Kako bi se zadržala kvaliteta programa i kako bi uključili još djece u aktivnosti, kroz ovaj izazov želimo osigurati 30.000 kuna. Na taj način doprinijet će te radu tri trenera koja vode sportske aktivnosti četiri puta tjedno na području grada Zagreba. Uz trenere, u sportskim aktivnostima sudjeluju i terapeuti: logopedi, edukacijski rehabilitatori, radni terapeut, senzorni pedagog, bihevioralni terapeut koji omogućavaju djeci što bolju inkluziju te terapijski i individualni pristup unutar sportske grupe.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled