Josipa Bencek

Voicee su pametne naočale koje u relanom vremenu generiraju zvuk u tekst i ispisuju ga na leće naočala kao titl. Odnosno sve ono što vaš sugovornik govori se ispisuje u dnu naočalne leće te imate sličan doživljaj kao kada gledate film na stranoj jeziku. Naočale osim što zvuk pretvaraju u tekst mogu izgovoreni tekst i prevesti na nekoliko svjetskih jezika poput mandarinskog, španjolskog, njemačkog… Razvoj takvog tipa proizvoda prilično je komplekasn i skup. Podrži nas u razvoju!

I ti možeš svijetu dodati boje! Pomogni nam da omogućimo lakši život gluhima i osobama s oštećenim sluhom diljem svijeta!
heart icon
100%
50 kn
prikupljenih donacija
od 1 kn
people icon
1
donacija
Doniraj i ti

Izazovi su sastavni dio razvoja proizvoda. Tako smo ih i mi prihvatili. Nekim izazovima i dalje pokušavamo stati na kraj, a najveći izazov je svakako pronalazak investicije za razvoj i proizvodnju. VOICEE su pametne naočale koje u relanom vremenu generiraju zvuk u tekst i ispisuju ga na leće naočala kao titl. Odnosno, za sada imamo potpuno funkcionalan prototip naočala. Trenutni prototip putem mikrofona prima zvuk koji potom šalje u cloud, a nazad ga vraća u obliku pisanog teksta koji se zatim projicira na staklo naočala. Testirali smo ga na gluhim osobama ,a i na brojnim drugim ljudima početkom godine na CES-u u Las Vegasu. Već sada, s ovim prototipom dobili smo pozitivne komentare te motivaciju za daljnji razvoj.Iako se još uvijek susrećemo s nekim poteškoćama kao što su produljenje životnog vijeka baterije i slično, Voicee naočale su gotovo spremne za upotrebu. Idući korak koji poduzimamo je pokretanje Indiegogo kampanje s početkom 29.4.2022, a nakon kampanje vjerujemo kako ćemo skupljenim sredstvima ubrzati sam razvoj proizvoda.

Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled