Pravila korištenja društvene mreže - Čini pravu stvar

Pojmovi u smislu ovih pravila imaju sljedeće značenje: Pojedinac je osoba koja si postavlja izazov kako bi prikupila donacije za željenu Udrugu. Pratitelj je osoba koja podržava Pojedinca u njegovoj aktivnosti. Udruge koje su dio ovog projekta navedene su na platformi i za njih Pojedinci prikupljaju donacije. Vlasnik društvene mreže je tvrtka A1 Hrvatska.

Opća pravila

Svrha online mreže je povezati Pojedince koji, postavljaju izazov i pozivaju Pratitelje preko društvenih mreža da ga podrže, žele ukazati javnosti i govoriti o problemima i potrebama jedne od udruga koje su dio ove mreže. Pratitelji mogu ostavljati komentare podrške Pojedincima na njihovom profilu i donacijama podržavati njihovu aktivnost. A1 Hrvatska d.o.o. je vlasnik web stranice www.cinipravustvar.hr i jedini administrator. Čini pravu stvar je zaštićeni žig A1 Hrvatska. Troškove održavanja mreže u potpunosti snosi vlasnik. Sve donacije preko ove mreže uplaćuju se direktno na račun udruga. Govor mržnje, vrijeđanje i neprimjereni rječnik nije dopušten. Isključivo administrator stranice ovlašten je za odobrenje teksta na webu. Na web mreži www.cinipravustvar.hr nije dozvoljeno marketinško oglašavanje. Fotografije i video sadržaj objavljen na ovim stranicama ne smije sadržavati marketinške poruke ili logotipe drugih pravnih subjekata, niti je dopušteno korištenje glazbene pozadine. U slučaju kršenja pravila korištenja mreže administrator ima pravo upozoriti i konačno zatvoriti korisnički profil pojedinca. A1 Hrvatska zadržava pravo odluke o udrugama partnerima na platformi Čini pravu stvar.

Uplate donacija

Uplate donacija preko platforme Čini pravu stvar prolaze kroz Nestpay sustav PBZ Card. PBZ Card ne uzima proviziju na provedenu transakciju, kao ni A1 Hrvatska. Po uplaćenoj donaciji, novčani iznos se direktno prosljeđuje na račun odabrane udruge, bez provizije. Neovisno o tome je li izazov ispunjen ili ne, prikupljene donacije se u cijelosti prosljeđuju naznačenoj udruzi. A1 Hrvatska ne zadržava podatke o uplatiteljima donacija, nego se podaci prilikom uplate direktno prosljeđuju PBZ Card. Prikaz stanja uplata na web stranici ažurira se automatski sukladno uplatama kreditnim karticama, a donacije koje se uplaćuju internet bankarstvom naknadno se zbrajaju nakon što udruga kojoj je posvećen izazov zaprimi ispis uplata iz banke.

Registracija korisničkog računa i korištenje platforme

Pojedinac

 • Na društvenu mrežu Čini pravu stvar mogu se prijaviti svi punoljetni Pojedinci koji svojom aktivnošću žele ukazati/govoriti o nekom problemu te prikupljati donacije za neku od udruga na ovoj online mreži.
 • Pojedinac se prijavljuje na web stranicu ispunjavanjem registracijskog obrasca i kreiranjem profila.
 • Pojedinac koji se prijavljuje na profilu je obvezan navesti isključivo točne podatke koje sadrže ime, prezime, datum rođenja i adresu. Neće se prihvaćati pseudonimi ili nadimci, kao ni profilne fotografije neprimjerenog sadržaja. Također se neće prihvaćati ni profili koji se otvaraju iz pogrešnih razloga i s drugim ciljem (radi zabave ili marketinga). Takvi profili bit će odmah uklonjeni.
 • Pojedinac može svoju aktivnost povezati sa svim društvenim mrežama na kojima ima otvoren profil, a koje su podržane na ovoj web stranici.
 • Pojedinac sam predlaže aktivnost, odnosno izazov kojim želi ukazati javnosti na problem za koji prikuplja donacije. Pojedinac može pozvati neograničen broj Pratitelja koji ga žele podržati u toj aktivnosti. Također, Pojedinac može, po završetku jednog izazova, postaviti novi te prikupljati donacije za odabranu udrugu.
 • Udruge za koje se prikupljaju donacije navedene su na web stranici www.cinipravustvar.hr. Nije moguće prikupljati donacije za udrugu koja nije navedena na web stranici www.cinipravustvar.hr. Donacije je moguće prikupljati isključivo za udruge ne i za Pojedince.
 • Ni Pojedinac niti Pratitelji ne mogu koristiti profil s ove mreže u marketinške svrhe, odnosno s ciljem ostvarivanja materijalne dobiti.
 • Pratitelji mogu podržati Pojedinca donacijom novčanog iznosa, dijeljenjem sadržaja na svojim društvenim mrežama i/ili ostavljanjem komentara na njegovom profilu.

Udruga

 • Udruge koje žele biti dio ove mreže moraju biti registrirane najmanje dvije godine i imati najmanje četiri provedena projekta, kojima dokazuju da aktivno rade na rješavanju problema s kojima se bave.
 • Udruge koje sudjeluju u ovom projektu moraju imati otvoren račun posebne namjene u koji uvid ima administrator stranice www.cinipravustvar.hr isključivo u svrhu dnevnog objavljivanja iznosa prikupljenih donacija za pojedine udruge. Na računu posebne namjene udruga, nalaze se donacije prikupljene isključivo preko ove mreže. Vlasnik ove mreže nema mogućnost pristupa novčanim sredstvima niti provjeri izvršenih uplata.
 • Sve zainteresirane udruge koje žele biti dio ovog projekta mogu se obratiti upitom na mail [email protected]

Želite prijaviti udrugu i postati član zajednice Čini pravu stvar?

Ispunite obrazac na linku i ako zadovoljavate uvjete, mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Uredi sliku

Pregled