heart icon
3.060 kn
prikupljenih donacija
people icon
2
ambasadora
hands icon
2
izazova
Doniraj i ti
house icon
Zaštita prirode
vrsta udruge/djelatnost
people icon
350
članova
location icon
Čazmanska 2, Zagreb
sjedište udruge
web icon
biom.hr/
web adresa

O UDRUZI

Biom, osnovan 2006. godine, je jedna od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj. Biom ima 20 zaposlenika, 350 članova te oko 5 tisuća volonterskih sati u 2017. godini. Biom je član BirdLife Internationala, najvećeg partnerstva za zaštitu prirode na svijetu s 10 milijuna članova.

Više od 10 godina borimo se protiv krivolova na ptice. Hrvatska je nažalost s oko 250 tisuća nezakonito ubijenih i uzetih ptica godišnje jedno od žarišta krivolova na ptice na Mediteranu. Kako bismo to promijenili, sudjelujemo u nizu aktivnosti koje imaju za cilj praćenje, podizanju svijesti o šteti koju uzrokuje krivolov te jačanju kapaciteta policijskih službenika i suradnje s nadležnim institucijama u Hrvatskoj u suzbijanju krivolova.

Budući da je kroz postojeće projekte Bioma pokriven samo dio aktivnosti koje provodimo radi suzbijanja krivolova na ptice u Hrvatskoj, kroz platformu Činim pravu stvar namjera nam je osigurati sredstva za praćenje i suzbijanje krivolova nad prepelicama. Krivolovci koriste električnu vabilicu koja emitira zov da bi privukli prepelice, a čija je uporaba u lovu zakonom zabranjena, dok se usmrćene jedinke krijumčare van Hrvatske gdje završavaju na jelovnicima elitnih restorana kao skupa delikatesa.

Izazovi

biom
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled