heart icon
190.894,95 kn
prikupljenih donacija
people icon
2
ambasadora
hands icon
2
izazova
Doniraj i ti
house icon
Socijalna djelatnost
vrsta udruge/djelatnost
people icon
1.000
članova
location icon
Liechtensteinov put 22, Dubrovnik
sjedište udruge

Caritas Dubrovačke biskupije karitativna je ustanova Katoličke crkve s pravnom osobnošću. Na civilnom području je neprofitna i humanitarna organizacija. Skrbimo za osobe koje su se zbog različitih osobnih, obiteljskih i društvenih okolnosti našli u teškim životnim situacijama. Misija nam je stoga pružati im ruku pomoći I truditi se u djelovanju u djelotvornoj ljubavi.

Osiguravamo mjesečne’’Socijalne košarice’’, pakete pomoći u vidu hrane i higijenskih potrepština te odjeće i obuće svojim korisnicima. Pomažemo također u različitim životnim potrebama osobama koje nam se obrate za pomoć te u liječenju djece.

Mjesečno stipendiramo 20 studenata slabijeg imovinskog stanja s podučja Biskupije te kroz Posudionicu medicinskih pomagala pomažemo sugrađanima u brizi za svoje bolesne. Dosad smo pomogli 1600 obitelji na taj način. U okviru Obiteljskog savjetovalište pružamo besplatne usluge savjetovanja. Provodimo niz povremenih akcija koje su usmjerene na misije i potrebite iz drugih dijelova Hrvatske te BiH.

Trenutno brojimo oko 1000 korisnika – djece, žena i muškaraca. Rad Caritasa bio bi nemoguć bez naših volontera, koji su u protekloj godini poklonili više od 9400 volonterskih sati, ali i donacija jer priljev novih korisnika nadmašuje naše trenutne mogućnosti kao i potrebu razvoja novih programa. Caritas pomaže njima, a mi vas molimo da pomognete Caritasu!

Izazovi

cdb
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled