heart icon
281 
prikupljenih donacija
people icon
1
ambasador
hands icon
1
izazov
Doniraj i ti
house icon
Djeca i osoba s invaliditetom
vrsta udruge/djelatnost
people icon
0
članova
location icon
Zvonigradska ulica 27, 10000 Zagreb
sjedište udruge

O UDRUZI

HandbALL IN je sportski inkluzivni program za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i kao takav prvi je u Republici Hrvatskoj. Djeluje na području Zagreba, Metkovića, Sinja i Sarajeva. Program je verificirala Agencija za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj te on stavlja naglasak na poticanje inkluzije djece s teškoćama u razvoju u zajednicu u kojoj žive – kroz sport. Jednako se potiče uključivanje djevojčica i dječaka, bez obzira na stupanj invaliditeta te teškoće koje su kod njih prisutne. Program trenutno broji 150 članova, od toga je 110 aktivnih korisnika.

SPECIFIČNOST PROGRAMA

U realizaciji programa vodi se računa o samom pristupu, gdje se koriste razne metode karakteristične za rad s djecom s teškoćama u razvoju poput modeliranja, te prostoru koji mora biti prilagođen. Uz druge oblike vizualne podrške, koriste se vizualni rasporedi koji polaznicima olakšavaju anticipiranje događaja, praćenje treninga i izmjene aktivnosti. Posebna se pažnja pridaje verbalnim uputama koje su jezično pojednostavljene te korištenju alternativnih sustava komunikacije – PECS, komunikacijskih knjiga, komunikacijskih ploče i sl.

VOLONTERI

Kako bi rad programa bio što kvalitetniji i uspješniji, uključen je i veliki broj terapeuta volontera poput logopeda, edukacijskih rehabilitatora, radnih terapeuta, bihevioralnih terapeuta, Floortime terapeuta i ostalih stručnjaka pedagoških struka – učitelja i odgojitelja u vrtiću te Montessori i SI pedagoga. Svi zajedno svojim savjetima i supervizijom podižu kvalitetu treninga te teže k tome da se svakom polazniku omogući maksimalna integracija unutar svoje sportske skupine.

ASISTENTI U TRENINGU

Ono što HandbALL IN pruža svakom djetetu jest individualizirani pristup unutar trening grupe, a ključ uspjeha predstavljaju asistenti u treningu. Upravo je to uloga koju dobivaju naši volonteri. Osim što nesebično pomažu i izdavajaju svoje vrijeme kako bi djeci s teškoćama u razvoju omogućili što kvalitetnije ispunjeno slobodno vrijeme – asistenti u treningu različitim načinima poticaja i razinama podrške pomažu djeci pratiti upute, izvršiti određene vježbe te se uključiti u igru i interakciju s ostalima.

PODCAST ALL IN WITH MAIDA

U sklopu program pokrenut je podcast, a voditeljica je osnivačica programa Maida Arslanagić. Podcast je namijenjen obiteljima djece s teškoćama u razvoju, a krajnji cilj je omogućiti roditeljima pronalazak odgovora na što veći broj njihovih nedoumica oko razvoja, prava i podrške vlastitom djetetu i cijeloj obitelji.

NAGRADE

Korisnici programa HandbALL IN bili su nacionalni ambasadori međunarodne kampanje Europskog tjedna sporta 2020. godine, a te iste godine program je proglašen i najboljim društveno korisnim sportskim projektom u Hrvatskoj. Dobitnici smo #BeCROActive nagrade 2021. godine u sklopu projekta Europskog tjedna sporta u kategoriji Socijalna uključenost.

KAKO NAM MOŽETE POMOĆI?

Kako bismo nastavili provoditi ovaj vrijedan projekt i osigurali kvalitetan rad unutar programa, potrebna nam je pomoć zajednice, pomoć Vas kao donatora. Svojim donacijama olakšali biste nam provođenje i realizaciju programa.

150,00 kn – omogućit ćete 4 treninga mjesečno za jednog korisnika programa

250,00 kn – omogućit ćete rad 1 terapeuta ili trenera dnevno

300,00 kn – omogućit ćete najam 1 sata dvorane za trening

1000,00 kn - omogućit ćete produkciju 1 emisije podcasta

Naš glavni moto je da sport ne poznaje granice. Granice se temelje samo na našoj percepciji i načinu razmišljanja. Upravo kroz ovaj program nastojimo ukazati na važnost pozitivnog stava i načina razmišljanja koji je ključ za prevladavanje svih prepreka s kojima se čovjek može suočiti u životu.

Budite i Vi dio naše sportske obitelji. Pomozite nam učiniti svijet boljim mjestom za one kojima je to najpotrebnije!

Izazovi

maars
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled