heart icon
24 209 kn
prikupljenih donacija
people icon
4
ambasadora
hands icon
4
izazova

Udruga Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ nastala je 2008. godine s ciljem povezivanja matematički nadarenih učenika u Hrvatskoj. Svi članovi udruge su studenti koje spaja ljubav prema matematici i želja za prenošenjem znanja na mlađe generacije. Glavni ciljevi udruge su podizanje razine matematičkog obrazovanja u Hrvatskoj te popularizacija matematike.

house icon
Nadareni učenici
vrsta udruge/djelatnost
people icon
42
članova
location icon
Ksaverska cesta 13, Zagreb
sjedište udruge
web icon
mnm.hr/
web adresa

Ljetni kamp mladih matematičara i Zimska škola matematike

Ljetni kamp mladih matematičara održava se svake godine u 8. mjesecu i na njemu sudjeluju osnovnoškolci i srednjoškolci zainteresirani za matematiku i njene primjene. Na kampu se odvijaju predavanja na kojima polaznici usavršavaju znanje iz tema vezanih za matematička natjecanja. Također, kroz timske projekte, učenici cijeli tjedan rade na određenoj temi vezanoj uz primjenu matematike u drugim zanostima i industriji te rješavaju neki stvarni problem, primjerice modeliranja širenja zaraze i izrada geografskih karata. Uz puno učenja, naravno, tu je i puno zabave pa tako učenici imaju priliku povezati se s ljudima sličnih interesa iz cijele Hrvatske. Slične aktivnosti odvijaju se na Zimskoj školi matematike, koja se održava za vrijeme zimskih praznika u siječnju.

“MNM u gostima”

„MNM u gostima“ popularizacijski je projekt Udruge, namijenjen srednjoškolcima. U gradovima diljem Hrvatske održavamo dvije interaktivne radionice, čiji cilj je pokazati učenicima zanimljivu primijenu matematike koju nemaju prilike vidjeti na nastavi. Također, projekt nam omogućuje dopiranje do nadarenih učenika izvan Zagreba koje upoznajemo s ostalim aktivnostima Udruge. Projekt je skromno započeo 2010. godine kada je Udruga pokrenula suradnju sa Požeškom Gimnazijom, a nakon toga se postepeno proširio na dvadesetak drugih gradova.

Europski matematički kup I Turnir gradova

Europski matematički kup (EMC) je matematičko natjecanje koje je udruga MNM pokrenula 2012./2013.godine. Natjecanje je veoma korisno jer bez kvalifikacijskog procesa pruža svim zainteresiranim učenicima priliku da svoje znanje provjere i potvrde na međunarodnoj razini. EMC se svake godine odvija paralelno u više europskih zemalja, a Udruga je krovni organizator natjecanja.

Turnir gradova međunarodno natjecanje na kojem se natječu srednjoškolci – pojedinačno, ali i za svoj grad. Učenici rješavaju tijekom godine četiri testa, a najbolji su pozvani na Ljetnu konferenciju u Rusiji. Udruga je 2009./2010. godine oživjela tradiciju Turnira gradova u Zagrebu, a od tada su sudionici iz Zagreba postali redoviti posjetitelji Ljetnih konferencija.

Predavanja subotom

Predavanja subotom su osmišljena kao priprema učenika za domaća i međunarodna natjecanja te podizanje zainteresiranosti za matematiku. Predavanja se održavaju u Zagrebu, na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Svake subote održavaju se tri predavanja u trajanju od 4 sata, prilagođena različitim uzrastima i predznanjima na kojima učenici proširuju redovni školski program i obrađuju neke dodatne teme. Dio tih predavanja je objavljen online, na http://mnm.hr/ pa su na taj način dostupna učenicima iz cijele Hrvatske.

Izazovi

mnm
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled