heart icon
10.040 kn
prikupljenih donacija
people icon
1
ambasador
hands icon
1
izazov
Doniraj i ti
house icon
Osobe s intelektualnim poteškoćama
vrsta udruge/djelatnost
people icon
106
članova
location icon
Gundulićeva 1, Bjelovar
sjedište udruge
web icon
dmro-bjelovar.hr/
web adresa

O UDRUZI

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar postoji već 19 godina, a trenutno ima oko stotinjak članova, koji se u skladu sa svojim mogućnostima uključuju u svakodnevne aktivnosti udruge.

Cilj koji smo nametnuli je aktivno djelovanje u poboljšanju kvalitete življenja osoba sa intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, s naglaskom na prevenciji institucionalizacije, što duži boravak takve osobe u svojoj prirodnoj sredini, u svojoj obitelji, gradu ili selu. Zahvaljujući dobroti, razumijevanju i prepoznajući potrebu za radom ovakve udruge Caritas Župe Sv. Antuna Padovanskog ustupio nam na korištenje obiteljsku kuću sa dvorištem i voćnjakom. Upravo to mjesto, na adresi Ivanovčanska ulica broj 4, u Bjelovaru, mjesto gdje svakodnevno provodimo svoje aktivnosti i duženja, a štićenici to nazivaju svojim drugim domom.

„Udrugu osoba sa intelektualnim teškoćama“ svakodnevno posjećuje 20 – 25 članova, s kojima se provode razne radno-terapijske, ali i druge različite sportske aktivnosti, natjecanja, razna druženja, stručna predavanja i tribine za korisnike, ali i za roditelje i njihove obitelji.

Izazovi

osit
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled