heart icon
10 040 kn
prikupljenih donacija
people icon
1
ambasador
hands icon
1
izazov

Aktivno djelovanje u poboljšanju kvalitete življenja osoba sa intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, s naglaskom na prevenciji institucionalizacije, što duži boravak takve osobe u svojoj prirodnoj sredini, u svojoj obitelji, gradu ili selu, cilj je koji smo nametnuli. Upravo takav način odnosa prema osobama s intelektualnim teškoćama aktivno se primjenjuje zemljama EU, a sve više i u HR.

house icon
Osobe s intelektualnim poteškoćama
vrsta udruge/djelatnost
people icon
106
članova
location icon
Gundulićeva 1, Bjelovar
sjedište udruge

Udruga postoji već 19 godina, a trenutno ima oko stotinjak članova, koji se u skladu sa svojim mogućnostima uključuju u svakodnevne aktivnosti udruge.

Zahvaljujući dobroti, razumijevanju i prepoznavajući potrebu za radom ovakve udruge Caritas Župe Sv.Antuna Padovanskog ustupio nam na korištenje obiteljsku kuću sa dvorištem i voćnjakom. Upravo to mjesto, na adresi Ivanovčanska ulica broj 4, u Bjelovaru, mjesto gdje svakodnevno provodimo svoje aktivnosti i duženja, a štićenici to nazivaju svojim drugim domom.

„Udrugu osoba sa intelektualnim teškoćama“ svakodnevno posjećuje 20 – 25 članova, s kojima se provode razne radno-terapijske, ali i druge različite sportske aktivnosti, natjecanja, razna druženja, stručna predavanja i tribine za korisnike, ali i za roditelje i njihove obitelji.

Uz to, udruga je posebna po mnogočemu, stručno osoblje svakodnevno pruža uslugu poludnevnog boravka za osobe sa intelektualnim teškoćama, njih desetero sa područja županije.

Naša zamisao kroz projekt, koju smo uspješno realizirali je bila osmisliti aktivnosti gdje štićenik provodi dio dana u pozitivnom i edukativnom okruženju.

Neki od projekata Udruge:

Work-out - Financirano sredstvima europske unije,Podizanje svijesti o osobama s intelektualnim teškoćama, osposobljavanje za tržište rada, uz ili bez asistenata.

Reach-out – Financirano sredstvima evropske unije, Mobilna podrška za socijalno uključivanje i zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama.

Skrb izvan vlastite obitelji kao poludnevni boravak – Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku (2014.-2017.).

Usluga poludnevnog bioravka za 10 korisnika – Ministarstvo za demografiju, mladem obitelj i socijalnu politiku

Izazovi

osit
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled