heart icon
2.320 kn
prikupljenih donacija
people icon
3
ambasadora
hands icon
5
izazova
Doniraj i ti
house icon
Djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom
vrsta udruge/djelatnost
people icon
84
članova
location icon
Đakovačka 11, Zagreb
sjedište udruge
web icon
udrugapuz.hr
web adresa

O UDRUZI

PUŽ djeluje od 1995. godine. Osnovala ju je grupa roditelja djece s različitim teškoćama u razvoju, na vlastitu inicijativu. Kroz druženje i zajednički rad pomagali su jedan drugome. Vremenom, aktivnosti članova izlaze iz okvira grupe za samopomoć. Pokreću se inicijative, ukazuje na probleme, predlažu rješenja… Danas je PUŽ jaka roditeljska Udruga, prepoznata u lokalnoj zajednici i RH.

Od samog početka, članovi Udruge su osobe koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života i razvoju mreže podrške djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Polazimo od jednakih prava svih ljudi na život u zajednici. Posebni smo i po tome što okupljamo aktivne, educirane i poduzetne roditelje djece s povećanim potrebama, kao i one koji žele takvi postati. Također, od samog početka, naši članovi imaju djecu različitih vrsta i stupnjeva oštećenja, kao i različite dobi.

Mi smo samo (ne)obična grupa roditelja koja se našla u dugotrajno izazovnoj situaciji. Biti roditelj je zahtjevno, a Imati dijete s teškoćama, invaliditetom je, složit ćete se, izazovna i zahtjevna situacija. Ne mirimo se sa situacijom, već aktivno djelujemo i utječemo na društvene promjene.

Izazovi

puz
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled