heart icon
1 491 kn
prikupljenih donacija
people icon
3
ambasadora
hands icon
5
izazova

SOS Dječje selo Hrvatska pruža djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi bezbrižno i sretno djetinjstvo kakvo zaslužuje svako dijete koje svojim rođenjem. Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf International, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladih. U sklopu SOS Dječjih sela, Lekenik i Ladimirevci te SOS Zajednica mladih u Zagrebu, Velikoj Gorici i Osijeku skrbi oko 240 djece bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi.

house icon
Djeca i mladi
vrsta udruge/djelatnost
people icon
240
članova
location icon
Zavrtnica 5/III, Zagreb
sjedište udruge
web icon
/sos-dsh.hr
web adresa

Pomozite da se djeca razvijaju pod sigurnim krovom!

Društveni centar središnje je mjesto svih zbivanja u SOS Dječjem selu Lekenik. U sklopu Društvenog centra djeluje Mala igraonica, dječje kazalište „Malo kazalište bajki“, knjižnica, računalna radionica i druge brojne izvanškolske aktivnosti. U svim sadržajima aktivno sudjeluju ne samo djeca koja žive u SOS Dječjem selu Lekenik, već i mali mještani iz lokalne zajednice koji naš centar doživljavaju kao mjesto ugodnog i kreativnog druženja sa svojim vršnjacima. Tako, Društveni centar predstavlja pravi centar društvenog života općine Lekenik.

Rad Društvenog centra organiziran je šest dana u tjednu pa djeca imaju mogućnost sudjelovati u aktivnostima koje su u skladu s njihovim interesima. Za male umjetnike pripremamo kreativne radionice kao što su hobby art i likovna radionica gdje djeca izrađuju predmete od gline, crtaju na svili, izrađuju lutke i slikaju. Malo kazalište bajki svake godine pripremi dvije predstave koje djeca izvode na gostovanjima od kojih je najznačajnije ono na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. U glazbenoj radionici djeca uče svirati različite instrumente, što je rezultiralo osnivanjem čak tri rocka benda.

Tu su i edukativne aktivnosti, kao i instrukcije iz matematike, fizike, engleskog i njemačkog jezika za djecu koja imaju poteškoća u svladavanju školskog gradiva. Eko patrola, čiji zadatak je održavati okoliš čistim i urednim, skupljanje otpada, plastične ambalaže i starog papira, kao i sadnja cvijeća biljaka, posebna je skupina koja djeluje u Društvenom centru, dok u radionici 'domaćinstva' djeca uče kuhati različita jela.

Društveni centar je u punoj funkciji tijekom cijele godine. Zgrada Društvenog centra „Hermann Gmeiner“ stara je već dvadesetak godina pa krov tijekom zime i kišnih dana prokišnjava na više mjesta! Stoga je nužno pristupiti njegovoj obnovi i zamjeni, ali i zamjeni prozora i vrata koje je potrebno i termički izolirati.

Izazovi

sos-djecje-selo
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled