heart icon
27.949,06 
trenutno prikupljeni iznos
Podrži projekt

ZAŠTO ŠKOLA BUDUĆNOSTI?

U Hrvatskoj imamo vrhunske stručnjake i tehnološke kompanije koje nižu svjetske uspjehe. Obrazovni sustav, s druge strane, sve teže prati razvoj tehnologije i industrije, što se manifestira nedostatkom talenata i tzv. “skills gapom” (jazom u vještinama).

Imamo izazov, ali imamo i rješenje.

Cilj naše crowdfunding kampanje je proširiti most između škola i tehnološke industrije koji već godinama gradimo. Želimo znanja i prakse iz naših najboljih tehnoloških kompanija dovesti u svaku petu školu u Hrvatskoj i time ih pretvoriti u Škole budućnosti.

Sve osnovne i srednje škole te udruge u Hrvatskoj koje žele djeci otvoriti prozor u tehnološku budućnost mogu sudjelovati u projektu prijavom na:

https://forms.gle/CnQ62PqEd7TSo7Bf8

TKO IMA KORISTI OD ŠKOLA BUDUĆNOSTI?

Projekt Škola budućnosti pokrenule su tvrtke STEMI i Infobip uz podršku A1 Hrvatska kao glavnog partnera, te se već provodi u svakoj desetoj školi u Hrvatskoj. U njemu sudjeluje više od 350 učitelja i 2000 učenika, koji uz pomoć eksperata iz tehnoloških firmi rade projekte za unapređenje lokalne zajednice. Uživajući u tehnološkim izazovima, učenici dobivaju najtraženija znanja na tržištu, a kroz praktičan rad stječu i meke vještine (tzv. “soft skills”) te postaju kreativniji i bolji u komunikaciji s drugima. Istovremeno, nastavnicima olakšavamo pripremu i provedbu nastave te ih educiramo u primjeni novih tehnologija.

KAKO IZGLEDA PROJEKT ŠKOLA BUDUĆNOSTI?

STEM Programi

Uključivanjem u projekt, škole biraju jedan od tri STEM programa koji će provoditi u školskoj godini:

Inovativna edukacijska platforma

Učitelji i učenici dobivaju pristup inovativnoj platformi za učenje, dok njihova učionica postaje neograničena prostorom i vremenom. U virtualnim je učionicama osiguran pristup svim digitalnim materijalima, sučeljem za programiranje, alatima za praćenje rada učenika i njihovo organiziranje u timove, kao i alataima za komuniciranje s drugim sudionicima projekta.

Edukacija za učitelje

Učiteljima je omogućena edukacija prije početka izvođenja, kao i za vrijeme provedbe nastave. Naš tim je na usluzi učiteljima i pruža im konstatnu podršku putem Stemi platforme.

GOAT Talks

Osim praktičnog rada, učenici imaju priliku slušati predavanja vrhunskih stručnjaka koji inspiriraju i pokazuju koje su mogućnosti korištenja novostečenih znanja u svijetu izvan škole.

STEM karijera

Učenici kroz našu platformu i virtualne ture imaju priliku upoznati se s vodećim tehnološkim tvrtkama i fakultetima u Hrvatskoj te naučiti o poslovima budućnosti.

STEM Innovation Day

Na kraju svake sezone organiziramo jedinstvenu učeničku konferenciju gdje nagrađeni učenički timovi predstavljaju svoje radove, a učenici uz to imaju priliku isprobati tehnologije i proizvode koji se razvijaju u Hrvatskoj te popričati s njihovim stvarateljima.

Globalno povezivanje

Naš program spaja učitelje i učenike iz raznih škola u Hrvatskoj. Tako nastaje jedinstvena zajednica Škola budućnosti, čiji članovi međusobno komuniciraju, razmjenjuju znanja i unapređuju projekte i svoju zajednicu.

Ubrzo ćemo našim učenicima i učiteljima omogućiti razgovor s kolegama iz drugih zemalja koje također sudjeluju u našem programu. Učenici će se tako već iz školskih klupa pripremati za globalne poslove i međunarodne timove koji ih čekaju u budućnosti, a kroz praktičan rad svojim projektima unaprijedit će lokalnu zajednicu.

PLAN ZA 2022./2023.

Prošle godine smo uz pomoć 364 nastavnika educirali 2132 učenika, koji su zajedno napravili 238 praktičnih projekata (npr. chatbot za Udrugu Mali Zmaj). Najbolje učenike smo doveli da se bolje upoznaju s najboljim hrvatskim tehnologijama i ekspertima na STEM Innovation Day u Infobipu.

U 2022. godini želimo proširiti Školu budućnosti na 220 škola te uvesti dva nova programa (Robotika i Internet of Things), a za to nam je potrebna vaša pomoć. Uz pomoć partnera smo već osigurali pristup programima za 128 škola kao i prošle godine, a sada trebamo prikupiti dodatnih 1,000,000 kuna kako bismo programe uveli u svaku petu hrvatsku školu. Nadamo se da će u budućnosti svaka škola u Hrvatskoj biti Škola budućnosti.

O ORGANIZACIJI

STEMI je EdTech kompanija koja gradi most izmedju edukacijskog svijeta i industrije 4.0. Cilj STEMI-a je radikalno ubrzati vrijeme implementacije “state of the art” STEM programa u osnovne i srednje škole. STEM programe stvaramo izravno sa industrijskim partnerima, fokusirajući se na prijenos najrelevantnijih vještina i znanja iz industrije u obrazovne institucije.

PODRŽITE NAŠ PROJEKT DONACIJOM

Podržati transformaciju hrvatskih škola u Škole budućnosti možete kao tvrtka ili fizička osoba. Za tvrtke smo osigurali sponzorkse pakete i promotivne aktivnosti te za više informacije možete nam se javiti na [email protected]

Fizičke osobe mogu podržiti ovaj projekt donacijom u zamjenu za neku od brojnih nagrada klikom na dugme Doniraj i ti pri vrhu stranice.

Sve prikupljene donacije ići će isključivo za transformaciju škola u Hrvatskoj u Škole budućnosti.

ŠTO KAŽU DRUGI O PROJEKTU

UČITELJI

Mihaela Kelava (Gimnazija Bjelovar): "Ovo je bilo neprocjenjivo iskustvo, i za učenike moje i za mene. Stvarali smo chatbota ove godine za udrugu “Dobro dobrim” i učenici su imali dojam za koga rade i za što rade…"

Dalia Kager (OŠ Eugena Kvaternika, Velika Gorica): "Nikad nisam dobila takvu razinu podrške u bilo koje doba dana ili noći, uz Stemi doslovno nisam sama u učionici."

PREDSTAVNICI KOMPANIJA

Iva Turčin (A1): "65% djece danas u školama radit će poslove koji su danas nezamislivi, jednako kao što nam je pred 5 godina bilo nezamislivo imati inženjere koji će se baviti umjetnom inteligencijom ili data scientiste. Iz tog razloga jednostavno je važno nove tehnologije uvoditi u škole i na taj način zapravo graditi kvalitetnije obrazovanje."

Izabel Jelinić (Infobip): "Mislim da je Škola budućnosti jedan dosta fantastičan projekt koji povezuje djecu s industrijom, s tehnologijom, s vrijednošću i tu se odlične stvari dešavaju."

Davor Runje (CISEX): "Ja sam skroz ljubomoran što ovakve stvari nisu postojale kad sam ja bio klinac, kad sam išao u školu, ovo je stvarno super način da se klinci uključe u sadržaj na način koji je njima zanimljiv."

Podrži projekt

Izazovi

stemi
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled