heart icon
640 kn
prikupljenih donacija
people icon
2
ambasadora
hands icon
2
izazova

Udruga je osnovana s ciljem senzibilizacije društvene zajednice prema osobama sa Down sindromom, unapređivanju zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba sa Down sindromom u društvenu zajednicu, te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih uz Down sindrom.

Udruga posebno brine o djeci i mladima sa Down sindromom, te o osobama lošijeg imovinskog i socijalnog stanja radi poboljšanja njihova statusa.

house icon
Djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom
vrsta udruge/djelatnost
people icon
30
članova
location icon
Franje Fujsa 51, Virovitica
sjedište udruge
web icon
downsindromvpz.hr/
web adresa

Smanjenje diskriminacije kroz rast stručnosti Projekt financirao:Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH Provoditelj projekta: 1. Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu “Prvi znak”; 2. Rekreativna udruga Veseli pokreti; 3. Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije Trajanje projekta: kolovoz 2014. – lipanj 2015. Sažetak projekta: Kroz povećanje stručnosti odgojno-obrazovnih djelatnika koji rade s djecom s teškoćama u razvoju smanjuje se njihova diskriminacija u odgojno-obrazovnom sustavu. Iako je djeci s teškoćama u razvoju omogućeno redovno pohađanje škole, educiranost djelatnika koji rade snjima najčešće nije dovoljna da bi se prevladala početna predrasuda, te se dobiva kontraefekt – umjesto da se djeca integriraju u redovnu nastavu, ona najčešće postaju izoliranija, te dolazi do samopotrvrđivanja početne predrasude da djeca s teškoćama u razvoju trebaju biti smještena u posebne ustanove. Povećanje znanja o nečemu najbolji je način smanjenja predrasuda, a na taj način se djeci s teškoćama u razvoju pruža pravilan i ravnopravan pristup u radu s njima u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Vlastitim rukama do priznanja Projekt financira: Jana d.o.o. Provoditelj projekta: Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije Trajanje projekta: kolovoz 2014. – ožujak 2015. Sažetak projekta: Kreativnim radionicama kroz izradu uporabnih predmeta cilj nam je povećati samostalnost naših korisnika, potaknuti ih na korisno provođenje slobodnog vremena, te naučiti neke nove vještine. Na izložbenim štandovima prezentirali bi svoj rad, te dosadašnjim donatorima i prijateljima Udruge zahvalili poklonima koje smo sami izradili

Svjetlo na zajedničkom putu Projekt financira: Hrvatska elektroprivreda (HEP) Provoditelj projekta: Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije Trajanje projekta: lipanj 2015. – lipanj 2016. Cilj projekta: Stvoriti preduvjete za uključivanje osoba sa Down sindromom u društvenu i lokalnu zajednicu, i unaprijediti njihovu zdravstvenu i psiho-socijalnu skrb. Aktivnosti: • individualni rad logopeda s djecom iz Udruge • javno predavanje u kojemu ćemo građane probati što više upoznati s problematikom s kojom se susreću osobe s Down sindromom • radio emisija o radu Udruge

Izazovi

udruga-za-down-sindrom-viroviticko-podravske-zupanije
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled