heart icon
29.560 kn
prikupljenih donacija
people icon
4
ambasadora
hands icon
5
izazova
Doniraj i ti
house icon
Djeca
vrsta udruge/djelatnost
people icon
65
članova
location icon
A. Schulteissa 19, Čakovec
sjedište udruge
web icon
http://usdmz.hr/
web adresa

O UDRUZI

Udruga za sindrom Down Međimurske županije osnovana je 2004.god sa sjedištem u Čakovcu,pod inicijativom roditelja čija djeca imaju sindrom Down. Ciljevi osnivanja udruge su senzibilizacija društvene zajednice prema osobama sa Down sindromom, unapređivanju zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba sa Down sindromom u društvenu zajednicu, te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih uz Down sindrom.

Prilikom osnivanja udruge bilo je svega 10-ero djece ,no svake godine broj učlanjene djece u udrugu raste.To su djeca iz Međimurske i Varaždinske županije. Udruga djeluje u prostoru od 40m2 koji je dobiven na korištenje od gradske uprave,međutim kako broj članova u udruzi raste ,potreban nam je i veći prostor na kojem bi mogli adekvatno djelovati. Putem raznih projekata proteklih godina udruga je nabavila razna didaktička i logopedska pomagala za adekvatno obavljanje defektoloških i logopedskih tretmana koji su veoma bitni za ranu intervenciju djece sa sindromom Down. Isto tako,članovi udruge imaju terapijsko jahanje,plivanje i gimnastiku. Nekoliko puta godišnje provode se i kreativne radionice za roditelje i zajednička druženja sa obitelji na otvorenom.

Udruga za sindrom Down Međimurske županije je članica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije (SUOSIMZ) i članica Hrvatske zajednice za Down sindrom(HZDS)

Izazovi

udruga-za-sindrom-down-medimurske-zupanije
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled