heart icon
9 830 kn
prikupljenih donacija
people icon
2
ambasadora
hands icon
2
izazova
Doniraj i ti
house icon
Djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom
vrsta udruge/djelatnost
people icon
40
članova
location icon
Kralja Tomislava 11a, Osijek
sjedište udruge

O UDRUZI

Udruga je osnovana 2007.g. inicijativom roditelja djece s Down sindromom. Nakon osnutka pripojena je Hrvatskoj zajednici za Down sindrom te je povezana sa svim udrugama za Down sindrom u RH.

Dobna skupina djece je 0-16 godina. Temeljni cilj udruge je senzibilizacija društvene zajednice prema osobama s Down sindromom, unapređivanje zdravstvene i psihosocijalne skrbi, obrazovanje, zapošljavanje i uključivanje osoba s Down sindromom u društvenu zajednicu.

Nedostatak vlastitog prostora otežava održavanje kontinuiteta u radu, te izvršavanje željenih projekata u cijelosti. Kraće vrijeme korištena je kuća višnjevačke župe, odnosno „Družbe sestara kraljice svijeta“. U tom periodu ostvareno je dosta projekata kojima su opremljeni prostori i nabavljena didaktička pomagala.

Udruga sada posjeduje opremu ali i dalje nema vlastiti prostor. Oko toga pomaže suradnja s drugim udrugama („Mogu“, „Dar“, „Delfin“, centar „Ivan Štark“) te održavanje edukacija u školama i na fakultetima (Jezična gimnazija, OŠ Višnjevac, Pravni fakultet, Učiteljski fakultet).

Izazovi

udruga-za-sindrom-down-osjecko-baranjske-zupanije-i-grada-osijeka
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled