heart icon
350 kn
prikupljenih donacija
people icon
1
ambasador
hands icon
1
izazov
Doniraj i ti
house icon
Djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom
vrsta udruge/djelatnost
people icon
143
članova
location icon
Josipa Jurja Strossmayera 8, Ogulin
sjedište udruge

O UDRUZI

Udruga je osnovana 28.05.2006. i djeluje na području Grada Ogulina i Karlovačke županije. Svrha djelovanja Udruge je poboljšati položaj osoba s invaliditetom u zajednici, omogućiti njihovu resocijalizaciju i integraciju u život u zajednici, te rad na uklanjanju prepreka na putu ostvarivanja zakonom zajamčenih prava i obaveza.

Projektima provedenima u 2017.g. „Poštujmo različitost“ i „TO TO Tolerancija“, u partnerstvu sa odgojno obrazovnim ustanovama (srednje i osnovne škole) na području grada Ogulina i županije Karlovačke održane su 32 edukacijske radionice sa ciljem razvijanja, prihvaćanja i razumijevanja posebnih potreba djece s teškoćama, što pridonosi njihovoj socijalnoj integraciji i međusobnoj toleranciji.

Projektom „Bez prepreka do životnih kompetencija“ 2017/2028 .g. financiran od MZOS, Udruga „Radost“ u suradnji sa partnerima osigurala je usluge pomoćnika/ca u za 6 učenika/ca značajnih motoričkih oštećenja sa područja Ogulina, Josipdola i Karlovca u četiri odgojno obrazovne institucije. Pomoćnici u nastavi pomažu učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Izazovi

udrugaradost
Prijavi se za newsletter i budi u toku!

Uredi sliku

Pregled